Kiša ih potjerala u hangar

Ukupno 211 delegata sudjelovalo na Saboru stranke (M. MIJOŠEK)
Ukupno 211 delegata sudjelovalo na Saboru stranke (M. MIJOŠEK)

Dosadna i uporna kiša nije pokvarila tradicionalnu obiteljsku utrku Fameja, koja je u subotu u krugu bivše pazinske vojarne održana u svom jedanaestom izdanju u organizaciji SD Trickeri, ŠRK Vita, pazinskog Društva Naša djeca, i Zajednice sportskih udruga grada Pazina.

Dvjestotinjak sudionika, roditelja s djecom, volontera i izvođača programa okupilo se, umjesto kao i obično na otvorenom, pod krovom velikog hangara, gdje je nakon zajedničkog zagrijavanja održano i prvo natjecanje, štafetna utrka vrtićke djece i njihovih roditelja ili starije braće i sestara. Uslijedile su tri glavne utrke u kojima je zadatak bio timsko savladavanje kružne staze, uz sudjelovanje dvočlanih ekipa, roditelja s djecom ili pak braće i sestara, od kojih je jedan član trebao trčati, a drugi voziti bicikl. U tome su se mogli i smjenjivati, ali kroz cilj su morali proći zajedno. Kako je kiša neke od natjecatelja, koji su prijašnjih godina dolazili na ovu utrku, zadržala kod kuće, u sve tri kategorije natjecalo se ukupno 35 timova, a i staza je zbog lošeg vremena bila skraćena.

U najmlađoj kategoriji, u kojoj je jedan član trebao biti vrtićkog uzrasta, pobijedili su Nina i Martin Čotar iz Pazina, drugi su na cilj došli Benetikt i Božo Pavić iz Pule, a treći Tino i Vito Turković iz Tinjana. U kategoriji djece nižih razreda osnovne škole koja su trčala s jednim od roditelja ili starijim bratom ili sestrom, prvi su na cilj došli Tin i Martin Čotar, drugo mjesto osvojili su Suri i Senad Hodžić Spremo, a treće Lana i Dalibor Kršanović, svi iz Pazina. U kategoriji osnovaca iz viših razreda (plus roditelj ili stariji brat ili sestra) pobijedili su Mateo i Albert Ivančić, drugo mjesto osvojili su Erin i Rinat Pamić, a treće Duje i Irenko Jurić.

Bez proglašenja pobjednika odvijalo se zatim natjecanje u obiteljskom poligonu u kome je nastupilo 18 timova, a kiša je pogodovala da se ovo natjecanje umjesto preprekama na otvorenom obogati zabavnim plesnim i kreativnim zadacima pod krovom hangara. Uz ova zabavna natjecanja, okupljene sudionike zabavljali su pjesmom i svojim nastupima članovi vrtićke skupine Zujalice te polaznici breakdance, zborske i jezične radionice Društva Naša djeca. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter