Kiršic uzbudio duhove u praznom selu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto što je izgledalo kao malo veci gradevinski pothvat na podrucju sela Baci u Kršanu pretvorilo se u poduzetnicku aferu iza koje, kako saznajemo, stoji investitor Valter Kiršic, poznati pulski poduzetnik i glazbeni promotor, vlasnik firme Lira Intersound.

Prije desetak dana radnici Vodovoda došli su prikljuciti dvije kuce na postojece cijevi. Bio je to znak za uzbunu kod domicilnog stanovništva koje je, uz to što zbog prekopa ne mogu proci do svojih kuca, uzbunilo saznanje da vodu iz spomenute cijevi mogu dobivati i novi korisnici. I tada se pocelo otpetljavati klupko price...

Prvi susjedi, Valter Križan i Dragan Stevanovic, kažu da se sve dok Kiršic nije poceo kopati dvorište, cime im je onemogucio pristup kucama, te prije nego se pokušao prikopcati na njihovu vodovodnu cijev cime bi svi, u jeku vece potrošnje, ostali bez pritiska, nisu protivili cak ni toj bespravnoj gradnji, ali je, naglašavaju, sada kap ipak prelila cašu.

Spajanje na vodovodnu cijev bilo je i povod za žalbu gradevinskoj inspekciji koja je, kako saznajemo, izašla na teren. Odgovore o tome što je uoceno na licu mjesta zatražili smo od Državnog inspektorata.

Zanimljivo je što je iz cijele price proizašlo. Prije svega, da se obnavljaju nekadašnje štalice od svega 28, 30 ili 68 kvadrata, koje su, kako nam kažu sugovornici, "stasale" u dvoetažne kuce s više od stotinu kvadrata. Susjedi se s tom gradnjom nisu suglasili, ali nisu protestirali sve poradi dobrosusjedskih odnosa. Nije im smetala niti elektroinstalacija, ali kada se pocela postavljati vodovodna, više se nisu mogli suzdržati.

Sve se glasnije cuju i razmišljanja da je spomenuta gradnja povezana s planiranom gradnjom naselja od 30-ak luksuznih vila na oko cetiri hektara zemljišta u neposrednoj blizini jer bi, kako nagadaju susjedi, u ova cetiri objekta bila smještena radna snaga tog buduceg elitnog naselja tvrtke Istra Ekskluziv vlasnika Harija Vladovica Relje. Upravo je njemu Kiršic prodao dvadesetak cestica poljoprivrednog zemljišta ukupne površine 53 tisuce cetvornih metara. (S. ZRINIC TERLEVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter