Kiršić: Smanjiti plaće gradskim birokratima

Adriano Kiršić (I. RADIĆ)
Adriano Kiršić (I. RADIĆ)

Iako smo naš "princip proračuna" pravovremeno uvrstili u amandmane na prijedlog gradskog budžeta Labina i prethodno ga dostavili svim političkim čimbenicima i nezavisnim vijećnicima, na naše zahtjeve nitko nije reagirao, požalilo se danas novinarima Adriano Kiršić iz Građanske inicijative za Labinštinu.

"Napuhani proračun u izbornoj godini, težak 74,5 milijuna kuna, na usvajanje pred vijećnike ide bez javne rasprave koju smo željeli potaknuti, što nije demokratski nivo", smatra ovaj labinski obrtnik, dokazan gorljivi oponent gradonačelnika Tulija Demetlike.

Prije dva mjeseca Kiršić je sa sugrađaninom Mladenom Bastijanićem pokrenuo inicijativu čiji je cilj oformiti građansku listu za lokalne izbore dogodine u svibnju, s kandidatima za prvog čovjeka Labina te općinske načelnike.

Kiršić podvlači da će lokalni privredni dosezi iduće godine biti mršaviji u odnosu na ovu, s obzirom na to da ni Grad ni Labinština nemaju strategiju gospodarskog razvoja pa je gotovo nemoguće očekivati premašivanje aktualnog proračuna koji je realiziran u iznosu od oko 70 milijuna.

"Potrebno je ograničiti izdatke za plaće svima koji ih primaju iz proračuna, osim ionako potplaćenim djelatnicima dječjih vrtića, i to na definiranih osam posto ukupno ostvarenog budžeta. Tek tada bi gradska administracija dijelila sudbinu labinskog gospodarstva i građana", zaključuje Kiršić. (I. RADIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter