Kirgistan: Srušio se vojni transportni zrakoplov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki transportni zrakoplov C-135 iz američke vojne baze u kirgistanskom Manasu blizu Biškeka, srušio se u petak nedugo nakon polijetanja, rekao je za France presse glasnogovornik ministarstva za izvanredne situacije.

Zrakoplov se srušio nedaleko od kirgistansko-kazahstanske granice u blizini sela Čaldibar, prenijeli su ruski i kirgistanski elektronski mediji, a podataka o žrtvama zasad nema.

TV kanal NTV izvijestio je da je u zrakoplovu cisterni bilo pet osoba, a kirgistanska agencija prenosi da je letjelica eksplodirala u zraku.

Lokalni dužnosnik Čujske regije, u kojoj se srušio zrakoplov, Kanat Davletov rekao je da se posada katapultirala iz zrakoplova u plamenu i da je u tijeku potraga za njima u planinskom području. Na mjesto nesreće krenuli su spasioci, rekao je za Interfaks dužnosnik ministarstva za izvanredne situacije.

C-135 je zrakoplov tipa boeing koji se koristi za prijevoz vojne opreme i kao zrakoplov cisterna.

Centar za prijevoz u međunarodnoj zračnoj luci Manas blizu glavnoga grada Kirgistana otvoren je u prosincu 2001. pošto su se koalicijske snage ondje stacionirale i počele podupirati operaciju protiv talibana. Trenutačno je u centru 1.200 vojnika, od kojih je 900 iz SAD-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter