Kino Valli: Srednjoškolcima "Ana Karenjina"

Odmalena u razvijanje filmske kulture (Arhiva/ S. RADOLOVIĆ)
Odmalena u razvijanje filmske kulture (Arhiva/ S. RADOLOVIĆ)

Projektom "Fuš - Film u školi" kino Valli već pet godina kroz edukacijske cikluse osposobljava učenike za razvijanje kulture gledanja i promišljanja filmova. Tijekom godina, ističe vodstvo kina,  razvila se vrlo dobra suradnja s vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području Pule, ali i čitave Istarske županije. Kino se trudi ponuditi kvalitetne naslove važne tematike, a za svaki ponuđeni film pripremaju se pedagoški materijali pomoću kojih se s učenicima može analizirati film.

U filmskoj ponudi za studeni na repertoaru su dva filma koja slijede školsku lektiru. Osnovnoškolci su prepušteni zgodama "Šegrta Hlapića" redatelja Silvija Petranovića, koji su u sklopu FUŠ-a dosad pogledala 932 učenika (uz 997 gledatelja u redovnom kinoprogramu), a zbog velikog interesa škola uvedene su dodatne projekcije za još 970 učenika.

Uskoro, krajem ovog mjeseca, srednje škole očekuje "Ana Karenjina", adaptacija slavnog Tolstojevog romana u režiji Joea Wrighta. Konačno, u prosincu će najmlađi moći uživati u prigodnom filmu "Niko 2: mali brat, velika frka", animiranoj avanturi koja će razveseliti učenike povodom predstojećih blagdana i kraja prvog polugodišta.

- Budući da su današnja djeca okružena medijima te uz to jako vole film, zahvaljujemo se svima koji podržavaju naš program i posvećuju pažnju filmskoj umjetnosti, jer se ona može iskoristiti na bezbroj zanimljivih načina u odgojno-obrazovnom procesu, kaže vodstvo jedinog pulskog kina. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter