Kino Valli lani posjetilo više od 78 tisuća ljudi

Kino Valli (D. ŠTIFANIĆ)
Kino Valli (D. ŠTIFANIĆ)

Iz izvješća o radu Kina Valli za prošlu godinu, vidljivo je da je interes za kinoprojekcijama u jedinom pulskom kinu bio vrlo velik.

Prema izvješću, Javna ustanova Pula Film Festival osigurala je redovno održavanje programa Kina Valli tijekom 2014. godine sukladno programskoj filmskoj koncepciji koja se sastojala od prikazivanja komercijalnih, nezavisnih, dječjih i dokumentarnih filmova, vikend dječjih matineja i niza posebnih programa. Prikazano je 1.190 projekcija dugometražnih, kratkometražnih, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, s prosječno 21 predstavom tjedno, a ukupan broj posjetitelja bio je 78.675.

Izuzev redovnog filmskog, održan je niz posebnih programa koji su polučili značajne rezultate. Edukacijski program ''FUŠ - Film u školi'', usmjeren je na djecu predškolske dobi, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i prosvjetne djelatnike, a sveukupno ga je pratilo 10.200 učenika, odnosno njih 1.577 više nego godinu dana ranije.

U sklopu programa The Met: uživo u HD-u, u produkciji njujorške operne kuće Metropolitan, koji se prikazuje u više od 1.900 kinodvorana u 64 zemlje diljem svijeta, prikazano je ukupno 11 prijenosa opera uživo: šest izvedbi iz sezone 2013./2014., te pet iz sezone 2014./2015. s 1.102 gledatelja.

- Tijekom prošle godine na osam projekcija u programu Matineje za umirovljenike prisustvovalo je 1.102 gledatelja. Programi su održani uz potporu 18 volontera koji su svojim radom sudjelovali u aktivnostima kina i na taj način stekli odgovorne organizacijske vještine. Održana su 22 različita gostovanja (retrospektiva, premijera, predstavljanja, predavanja) u suradnji s brojnim udrugama i institucijama, organizirano je deset izložbi i proslavljeno četrdeset dječjih filmskih rođendana, ističe se u priopćenju Kina Valli.

Krajem godine redizajnirana je mrežna stranica Kina Valli koja je zabilježila 257.156 posjeta (109.212 jedinstvenih).

- Da je Pula filmski grad, ne samo zbog Pulskog filmskog festivala, potvrđuje visoka stopa gledanosti filmova s obzirom na broj stanovnika koja iznosi 1,34 (stopa gledanosti na razini cijele zemlje do 1. prosinca 2014. je iznosila 0,78), vele iz kina Valli.

Pri tome treba spomenuti podatak od 444.637 posjetitelja od 2007. godine do danas. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter