Kino Valli: Između repriza i bajkovitih spektakala

Noina arka u filmu 'Noa'
Noina arka u filmu 'Noa'

Od svega pomalo i za svakoga ponešto - tako je sastavljen travanjski program kina Valli u Puli i dobrim i dijelom ostalih digitalnih kina u Istri (Poreč, Rovinj, Pazin). U prvom tjednu, do 9. travnja igra "Nebraska" Alexandera Paynea, američka drama s Bruceom Dernom kao ostarjelim alkoholičarom koji želi sa svojim davno otuđenim sinom Davidom otići na put od Montane do Nebraske kako bi primio milijun dolara vrijednu nagradu. Riječ je o premijeri, a tu je i akcijska avantura "Različita" Neila Burgera, sa Shailene Woodley i Kate Winslet u priči koja se temelji na istoimenom hitu Veronice Roth o životu mlade Beatrice Tris koja odrasta u svijetu podijeljenom na pet frakcija, a otkrije da ne pripada niti jednoj.

Filmovi "Dobri dileri iz Dallasa" Jeana-Marca Valléea, s Matthewom McConaugheyjem, koji se od nedavnog prikazivanja u Puli okitio Oscarom za ulogu oboljelog rasista i homofoba iz Teksasa, te "Jasmine French" Woodyja Allena, s Cate Blanchett, koja se također u međuvremenu domogla Oscara za ulogu rastrojene žene, prilika je za one koji su filmove propustili da vide i usporede koja je razlika u između biti nominiran i osvojiti zlatnog kipića.

Što se tiče filma "Usvajanje odobreno" Laurenta Boileaua i južnokorejskog animatora Junga (Francuska-Belgija) riječ je o dirljivoj i ljupkoj autobiografskoj priči (Junga), jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata koji se nakon 40 godina vraća u potragu za majkom. Na programu je u subotu i nedjelju, 5. i 6. travnja i svakako ga treba pogledati.

Kada je već riječ o djeci, očito se program prilagodio uskrsnim praznicima pa neće izostati crtići u 2D i 3D tehnici, kao "Rio 2" Carlosa Saldanha koji igra iduća dva tjedna (od 10. do 23.), pa "Zvončica i Gusarska vila" Peggy Holmes (od 24. do 29.). Ono pravo iznenađenje stiže sa strip junakom na filmu "Kapetan Amerika: Ratnik zime " (od 10. do16.) Anthonyja i Joea Russoa u kojemu igraju današnji hollywoodski junaci kojima je taj strip u djetinjstvu bio omiljeno štivo i zabava: Chris Evans, Sebastian Stan, Scarlett Johansson, Robert Redford, Samuel L. Jackson.

"Čudesni Spiderman 2" Marca Webba (2D & 3D) u novoj ulozi Andrewa Garfielda te Jamieja Foxxa, Paula Giamattija i Sally Field i novom prikazuje se od 24. do 30.). Biblijski spektakl "Noa" Darrena Aronofskyja (također 2D & 3D) igra od 17 do 23. travnja, a Russell Crowe, Sir Anthony Hopkins, Emma Watson i Jennifer Connelly će nas uvesti u najveću katastrofu u povijesti čovječanstva - veliki potop, koji će potom obnoviti čovječanstvo uz pomoć pravednog Noe. Film je zabranjen u nekoliko muslimanskih zemalja. (Piše Mate ĆURIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter