Kings of Leon najprodavaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki indie bend Kings of Leon može se pohvaliti najprodavanijim albumom u proteklih dvanaest mjeseci, i to s obje strane Atlantika. Naime, odlicnom su prodajom svojega aktualnog studijskog albuma "Only By The Night" zasjeli na prvo mjesto top-liste najprodavanijih albuma 2009. i u domovini SAD-u, ali i u Velikoj Britaniji - drugom najvažnijem glazbenom tržištu na svijetu.

Iako je album objavljen krajem 2008., njegovu su uspjehu najviše kumovali singlovi "Sex On Fire" i "Use Somebody", koji su vladali ovogodišnjim eterima i top-listama diljem svijeta. Njime su Kings of Leon tako za sobom ostavili mnogo eksponiranije izvodace kao šo su Michael Jackson, Lady GaGa, Beyonce, The Black Eyed Peas te Jay-Z.



Na drugom mjestu top-liste najprodavanijih albuma u SAD-u je soundtrack za film "Sumrak", a treca je Lady GaGa sa svojim albumom "The Fame" s kojega su skinuti takoder planetarni hitovi "Poker Face" i "Paparazzi".

U Velikoj Britaniji je top-lista najprodavanijih malo drukcija. Nakon Kings of Leon, najviše CD-a je prodala britanska zvijezda Lily Allen (It's Not Me It's You), a treca je, kao i u SAD-u, Lady GaGa.


Podijeli: Facebook Twiter