Kinez u Zagrebu dilao hladno oružje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pozamašni arsenal hladnog oružja - nuncaka, šurikena, skakavaca, boksera i teleskopskih palica zaplijenila je zagrebacka policija u suradnji s carinom i Državnim inspektoratom, te prijavila 33-godišnjeg Kineza koji ga je uz pomoc nekolicine posrednika preprodavao.

Oduzeto mu je 36 teleskopskih palica, 895 metalnih boksera, 653 metalnih zvjezdica za bacanje, 6.005 komada raznih vrsta noževa cije se sjecivo nalazi pod pritiskom sabijene opruge, a iz drške iskacu pritiskom na gumb ili polugu, te 376 komada oružnih štapova. Osim navedenog, pronadena je i druga roba cije se porijeklo, kvaliteta i vjerodostojnost još provjerava.



Ova je zapljena rezultat pojacanih policijskih aktivnosti što su uslijedile jer je u posljednjih nekoliko mjeseci kod nekolicine provalnika i razbojnika pronadeno upravo ovakvo hladno oružje. Palice i bokseri oduzimani su i huliganima, zbog cega je policija intenzivno pocela tražiti trgovca hladnim oružjem.

I na kraju je otkriven 33-godišnji Kinez koji vec šest godina živi i radi u Hrvatskoj, a zabranjeno oružje uspio je uvesti lažirajuci deklaracije. Tako je na nekim kutijama bilo navedeno da se radi o štapovima za pomoc pri hodanju.

Kineski trgovac od kojeg je sva ta roba oduzeta osuden je na Prekršajnom sudu u Zagrebu a njegova tvrtka mora platiti 70.000 kuna novcane kazne. On sam je, kao odgovorna osoba, dobio 12.000 kuna novcane kazne.

Državni inspektorat u nastavku ovog postupka pokušat ce utvrditi porijeklo oduzete robe, kao i nacin na koji je ušla u Hrvatsku. Službenici Policijske uprave zagrebacke, Državnog inspektorata, podrucne jedinice Zagreb te Carinska uprava, nastavljaju daljnji rad na utvrdivanju zakonitosti poslovanja 33-godišnjakove tvrtke.


Podijeli: Facebook Twiter