Kina: U eksploziji u tvornici 33 mrtva i nestala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trinaest osoba je poginulo, a 20 se vode kao nestale u eksploziji u tvornici eksploziva na istoku Kine, gdje industrijske nesreće nisu rijetkost, pišu u utorak državna glasila.

U eksploziji koja se dogodila u ponedjeljak u pogonu tvornice Poly Explosives, devetnaest osoba je ozlijeđeno, javila je agencija Xinhua.

Poly Explosives je državna tvornica koja proizvodi eksplozive za civilnu namjenu, smještena u Jinanu, u pokrajini Shandongu. Tvornica koju su nedavno otvorile vlasti u Jinanu na godinu proizvede 30.000 tona dinamita.

Spasilačke ekipe su u utorak još tražile nestale, dok počinje raščišćavanje mjesta nesreće, izvijestila je Xinhua pozivajući se na spasilačku službu.

Policija je počela DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava, rekao je Liu Xinyun, direktor ureda za javnu sigurnost u Jinanu.

Nesreće u tvornicama nisu rijetke u Kini gdje se sigurnosni propisi često ne poštuju. Nesreće su posebno česte u tvornicama eksploziva te u skladištima petardi i vatrometa smještenim u ruralnim područjima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter