Kina pritvorila pripadnike kulta smaka svijeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kineske vlasti pojacale su borbu protiv kulta 'Boga svemogucega' koji vjeruje da ce u petak biti smak svijeta i pritvorile su oko tisucu ljudi, objavili su državni mediji.

Zadnjih tjedana stotine pripadnika toga kulta sukobljavaju se s policijom, katkad i pred zgradama državne uprave u središnjem dijelu pokrajine Henana, na sjeveru Shaanxija i na jugozapadu Gansua, ako je vjerovati slikama na popularnim mikroblogovima.

Vlada kaže kako taj kult poziva na "konacnu borbu" radi ubijanja "Crvenog zmaja" komunisticke partije, te da odašilje upozorenja o skorom sudnjem danu utemeljena na starom majanskom kalendaru koji je navodno predvidio kraj svijeta 21. prosinca 2012.

Policija je dosad u sedam pokrajina pritvorila oko tisucu pripadnika toga kulta, objavio je u cetvrtak kineski Narodni dnevnik na svojoj internetskoj stranici. Njih cetiri stotine navodno je pritvoreno u izoliranoj dalekoj zapadnoj pokrajini Qinghaiju.

Sljedbenici te sekte raspacavaju letke na kojima piše kako ce svijet nestati 2012., objavili su državni mediji. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter