Kina pojačava mjere sigurnosti u zaštiti informacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kina će nakon optužbi da je američka Agencija za nacionalnu sigurnost (NSA) prisluškivala i nadzirala elektroničku komunikaciju milijuna Europljana, uključujući i čelnike zemalja koje su glavni američki saveznici, pojačati mjere sigurnosti kako bi zaštitila svoje informacije, javlja u srijedu Reuters.

"Kao mnoge druge zemlje, pažljivo pratimo ta izvješća. Kina je zabrinuta zbog izvješća o prisluškivanju koja ne prestaju stizati...poduzet ćemo potrebne korake kako bismo održali sigurnost vlastitih informacija i podataka", kazala je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Ona nije željela komentirati navode da Kina također provodi masovni nadzor prekomorskih telefonskih poziva, ali se vjeruje da Peking provodi sofisticiranu operaciju prisluškivanja velih razmjera. SAD opetovano optužuje Kinu za "hakiranje" kompjutorskih mreža u inozemstvu, upadima u sustave kompanija i vladinih agencija. Kina niječe te optužbe i uzvraća tvrdnjom da je ona jedna od najvećih žrtava "hakiranja" na svijetu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter