Kiklop poslan poštom, do Nives nije stigao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Sa(n)jam knjige isporučila je Nives Zeljković, nakon pravomoćne sudske presude, statuu Kiklopa - putem pošte, priopćila je u srijedu ta udruga. No, nakon što se ta vijest našla na portalu Glasa Istre, svojim se hitnim očitovanjem oglasila i Nives Celzijus i njena izdavačka kuća Premier Media, tvrdeći da je riječ "o lažnom priopćenju Sajma knjige u Puli".

Udruga je priopćila i da nijedan član Udruge Sa(n)jam knjige nije izjavljivao da se odluka suda neće poštovati, te da predsjednica Udruge Magdalena Vodopija, suprotno pisanju nekih medija, o ishodu sudskog postupka ni službeno, ni neslužbeno nije izjavila ništa, osim da će pred Vrhovnim sudom RH zatražiti reviziju postupka. Ističe se i da je Udruga Sa(n)jam knjige ovime u cjelini izvršila obvezu proizašlu iz sudske presude.

U priopćenju koje u ime Nives Celzijus i Premier Medie potpisuje Sofia Bjedov uz ostalo podsjećaju da je "Sajmu knjiga jasno presudom propisano kako i na koji način moraju autorici knjige 'Gola istina' i njezinoj izdavačkoj kući dodijeliti nagradu Kiklop – statuu i pripadajuću diplomu. To znači da agencija Ipsos puls na javnoj dodjeli treba proglasiti Nives dobitnicom Kiklopa, a Sajam knjiga na svojoj svečanosti dodjele nagrada mora uručiti Kiklopa za Hit 2008. godine." Ističu i da Nives Celzijus, a ni izdavačka kuća Premier Media, nisu zaprimili od Sajma knjiga Kiklopa niti ikakvu pošiljku/dokument.

Uz tvrdnju da je riječ o "još jednom pokušaju manipulacije strane koja je izgubila sudski postupak", najavljuju da će njihov odvjetnik Srđan Simić o svemu izvijestiti Županijski sud u Puli, te da su o tome obavijestili i Ured pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, te Ministarstvo kulture. Pri tome pozivaju medije da potraže odgovore pulskog gradonačelnika o budućem financiranju Sajma knjige u Puli iz gradskog proračuna.

Prisjetimo se, nedavno je donesena pravomoćna sudska odluka, kojom su autorica knjige "Gola istina" Nives Zeljković Celzijus i njezina izdavačka kuća Premier Media ostvarili pravo na nagradu Kiklop u kategoriji Hita godine za 2008. godinu. Sa(n)jam knjige bio je dužan uručiti nagradu. (V. BEGIĆ, B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter