Kiki Lesandric i Piloti na Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Histria Festival nastavlja se u subotu u 21 sat u Povijesnom muzeju Istre nastupom Zorana Kikija Lesandrica, gitarista i tekstopisca, poznatog kao vodu pop grupe Piloti. Ova je grupa svoj prvi album objavila 1981. godine, a tijekom osamdesetih postali su iznimno popularni zahvaljujuci pjesmama poput "Kao ptica na mom dlanu".

Ploce Pilota znale su se prodavati i po 350 tisuca primjeraka, a bend je postao poznat po melodicnim kompozicijama i specificnoj boji Lesandricevog glasa te su do sredine devedesetih objavili sedam albuma i nekoliko kompilacija.

Osim po radu Pilotima, Lesandric je poznat i kao tekstopisac i kompozitor te je suradivao s brojnim poznatim glazbenicima kao što su Marina Perazic i Zdravko Colic. Album "Nedjelja na Duhove" snimio je 1995. godine s Dobrovoljnim Pevackim Društvom kojeg su cinili nekadašnji clanovi Idola Srdan Šaper i Nebojša Krstic. Prošle je godine objavio i svoj prvi solo album "Mesec na vratima".

Na njemu je sudjelovalo preko 40 umjetnika medu kojima su Tony Cetinski, ?orde Balaševic, Bajaga, ?ule Van Gog, kao i aktualni srpski ministar gospodarstva i regionalnog razvoja Mladan Dinkic. Ovaj album koji je spremao više od godinu dana promovirao je prošle godine i u Hrvatskoj. Album ce se tek pojaviti na tržištu u Hrvatskoj i to kao službeno nelicencirano izdanje.

Lesandric je s Pilotima u Puli zadnji put nastupio 1990. godine u klubu Uljanik, a sada ponovo dolazi u okviru ljetne turneje koju je zapoceo još prvog lipnja. Kako nam je rekao, na koncertu ce se cuti i pjesme koje je radio s Pilotima, ali u novom aranžmanu te pjesme sa solo albuma.

S njim ce u Puli svirati i klavijaturist i violinist Malcolm Bridger, violinist Phillip Path, violinistica i prateca vokalistica Olga Vulovic, koja inace pjeva s Tonyjem Cetinskim, bubnjar Johnny Dunkic, basist Dragan Ivanovic, gitaristi Paja Vuckovic i Mladen Negovanovic te klavijaturist Vlada Preradovic.


Podijeli: Facebook Twiter