KIK Fest: Teranke osvojile prvu nagradu žirija


Klapa Teranke iz Pule, osvojila je prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, na večeri ženskih klapa 18. Festivala klapa Istre i Kvarnera "Pivajući sva smo blaga stekli" koja je sinoć održana u Narodnom domu. Za Buzećanku - nagradu publike - svojim se nastupom izborila klapa Vidulice iz Rijeke. Za pet festivalskih nagrada KIK Festa, natjecalo se sedam ženskih klapa; Puntape iz Novog Vinodolskog, Mažurana iz Omišlja, Sklad iz Bakra, Trsat iz Rijeke, vokalna skupina Bona forma iz Krka, Vidulice iz Rijeke i Teranke iz Pule.

Danas u 19 sati u borbu za festivalske nagrade kreću muške klape; Boškarin iz Huma, Čikat iz Malog Lošinja, Pinguentum iz Buzeta, Krijanca iz Raba, Škrljevo iz Škrljeva, Lungomare iz Umaga, Tić iz Triblja, Flumen iz Rijeke, Bukaleta iz Pazina, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Zvonejski kanturi iz Zvoneća i Kastav iz Kastva.

Organizaciju jedinog klapskog natjecanja na području Istarske i Primorsko-goranske županije, potpisuje Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda". Suorganizator je HDS - ZAMP, a pokrovitelji su Grad Buzet i župan Istarske županije. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter