Kijev: Prosvjednik umro u bolnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Muškarac ranjen u srijedu u žestokim sukobima između prosvjednika i policije u središtu Kijeva umro je u subotu u bolnici, rekao je medicinski izvor.

"On je zadobio višestruke ozljede i bio je podvrgnut operacijama, ali je umro u bolnici", rekao je za agenciju France presse glasnogovornik medicinskih službi u Kijevu. Do sada su vlasti potvrdile smrt dvojice prosvjednika, koji su ubijeni iz vatrenog oružja, dok oporba navodi da je bilo pet mrtvih.

Stotinjak protuvladinih prosvjednika pokušalo je u subotu zauzeti zgradu ministarstva energetike u središtu Kijeva, objavio je resorni ministar Eduart Stavicki.

"Dogodio se pokušaj zauzimanja zgrade. Stiglo je oko 100 naoružanih ljudi. Otišao sam k njima i rekao da, ako mirno ne napuste zgradu, cijeli energetski sustav Ukrajine će se urušiti", rekao je Stavicki u telefonskom razgovoru za Reuters.

Dodao je da su prosvjednici napustili ministarstvo, ali čuvaju vanjski ulaz u zgradu. "Radi se o prijetnji ukrajinskom energetskom sustavu", istaknuo je.

Stotine aktivista ranije su zauzele gradsku vijećnicu i ministarstvo poljoprivrede u blizini ministarstva energetike, u sve nasilnijim prosvjedima protiv predsjednika Viktora Janukoviča. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter