Kijev: Pet vojnika poginulo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je, a 15 ih je ranjeno tijekom posljednja 24 sata u borbama u istočnoj Ukrajini gdje su vladine snage vratile pod svoj nadzor važno željezničko čvorište od proruskih pobunjenika, kazao je ukrajinski dužnosnik u ponedjeljak u Kijevu.

Kijev je intenzivirao operacije protiv separatista i postigao uspjehe na terenu u posljednja dva tjedna. "Postrojbe koje sudjeluju u protuterorističkoj operaciji jučer su preuzele grad Jasinuvata koji je važno čvorište regionalnog željezničkog sustava", rekao je Andrij Lisenko, glasnogovornik vojnih operacija na istoku. Separatisti su to čvorište osvojili u svibnju. Ono se nalazi sjeverno od Donjecka u blizini glavne ceste koja vodi za Luhansk.

Borbe u Luhansku dovele su do prekida električne energije, pitke vode i pada mobilne mobilne mreže u tom gradu. Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS), čija je zadaća olakšati rad međunarodnih stručnjaka na mjestu rušenja malezijskog zrakoplova, kazala je da je više od stotinu stručnjaka stiglo u područje s psima ali da još nisu počeli s radom. "(Oni) ostaju čekati daljnje procjene sigurnosnog stanja", kazao je OESS. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter