Kidman ulogu posvetila ubijenoj novinarki

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nicole Kidman rekla je u petak da je svoju ulogu u novom filmu "Hemingway i Gellhorn" posvetila americkoj novinarki koja je ove godine ubijena u Siriji.

"Posvecujem svoju ulogu Marthe (Gellhorn) novinarki Marie Colvin ubijenoj u Siriji, jer ih doista smatram slicnima", rekla je Kidman.

Colvin, novinarka britanskoga Sunday Timesa, i francuski fotograf Remi Ochalik ubijeni su 22. veljace kada je zgradu u kojoj je bio smješten improvizirani novinarski centar pogodio sirijski minobacac.

Kidman je izjavu dala uoci canneske premijere filma u kojemu glumi Marthu Gellhorn, jednu od najvecih ratnih dopisnica prošloga stoljeca, koja je pet godina bila u braku s Hemingwayem, kojega glumi Clive Owen. Film je režirao Philip Kaufman.

Nakon premijere film se nece prikazivati u kinodvoranama nego ce u nedjelju navecer biti prikazan na americkoj HBO televiziji.

"Bilo je jako uzbudljivo snimati ovaj film koji ce ispricati pricu o novinarki odlucnoj da isprica pricu o ljudima, bude glas onih koji ne mogu govoriti sami za sebe", rekla je Kidman.


Podijeli: Facebook Twiter