Kickboxing: Jurković pobijedio Gregoryja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ponajbolji hrvatski kickboxer, Igor Jurković iz porečkog Kinga, ostvario je novu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri na turniru iz Glory World Series održanom u Bruxellessu.

Jurković je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao iskusnog, 34-godišnjeg Francuza Tonyja Gregoryja poslavši ga tri puta u nokdaun. Gregory je u karijeri odradio čak 90 borbi u kojima je ostvario 75 pobjeda od kojih 52 nokautom, te upisao 15 poraza.

Bivši je profesionalni i amaterski prvak Europe, a ove je godine osvojio i titulu profesionalnog svjetskog prvaka. Francuski suparnici očito leže Jurkoviću koji je u ožujku ove godine u Zagrebu na Cro cop final fightu pobijedio i Freddyja Kemaya.

- Mogao sam odraditi čak i bolji meč, recimo da sam bio na svojih 70 posto. Odradio sam zapravo onoliko koliko je bilo potrebno i sad se okrećem prosincu i pripremama za Japan - rekao je Jurković nakon nastupa u Bruxellessu za Fight Site.

- Igor je rušio Gregoryja tri puta u jednoj rundi, a mogao je pružiti i više od toga. Od samog početka bilo je očito da Francuz ne može parirati Igoru i bilo je samo pitanje vremena kad će pobijediti. Zbog toga smo u drugoj rundi krenuli jače, da meč završi što prije i da se slučajno ne ozlijedi.

Bit će ubuduće još ljepše ga gledati kako se bori, a ovoga puta smo htjeli da bude efektno - iznimno zadovoljstvo nastupom svog pulena iskazao je i njegov trener Leo Komšić.

Jurkoviću je meč u Bruxellessu bio vjerojatno zadnji uči nastupa na Glory Grand Slamu, pozivnom turniru 16 najboljih kickboxera svijeta što će se 2. prosinca održati u Tokiju. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter