Kick boks: Remy Bonjasky pobijedio Mirka Filipovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zagrebačkoj Areni sinoć je održan kick boks spektakl Glory 14, a u glavnoj borbi Remy Bonjasky odlukom sudaca pobijedio je Mirka "Cro Cop" Filipovića.

Bila je to njihova druga borba, revanš 12 godina nakon Mirkove pobjede na K1 turnir u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Bio je ovo Filipoviću treći nastup i peti meč u jednoj od najljepših dvorana Europe. Prvi put je nastupio 2012. na Cro Cop Final Fightu da bi otprilike godinu dana kasnije u istoj dvorani ostvario jedan od svojih životnih snova. Na završnici K-1 WGP finala Filipović je svladao tri protivnika u jednoj noći i okitio se naslovom pobjednika prestižnog turnira.

"Leteći gospodin", kako nazivaju legendarnog Bonjaskog, u Zagrebu je imao svoj posljednji nastup u karijeri.

U uvodnim borbama nastupila su četiri hrvatska borca.

Slavili su njih trojica, a Mladen Brestovac i Igor Jurković na uistinu poseban način.

Prvi od hrvatskih boraca u ring je izašao Mladen Kujundžić koji je pošteno istukao bosanskog borca Mehića, kojem doktor nije dozvolio povratak u treću rundu. Igor Jurković je nokautirao Michaela Dutta u prvoj rundi, dok je Mladen Brestovac oduševio publiku u Areni high kickom slavivši protiv Jahfara Wilnisa. Teo Mihelić nije bio te sreće. Njegov protivnik mu je u prvoj rundi napravio veliku posjekotinu, a doktor je procijenio da takav ne može nastaviti borbu.

Borilački spektakl u Areni pratio je i legendarni boksač Evander Holyfield, bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji koji je tijekom sjajne karijere dvaput pobijedio Mikea Tysona, a rušio je i majstore kao što su George Foreman, Larry Holmes, Riddick Bowe, Ray Mercer... (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter