Kićenjem bora želja počelo slavlje

Nikica Gabrić (M. MIJOŠEK)
Nikica Gabrić (M. MIJOŠEK)

Kićenjem zajedničkog bora želja, ukrasima i željama, građani Buja, među kojima su bili i svi vijećnici Gradskog vijeća, otvorili su ovogodišnji Božićni sajam.

U središte grada stiglo je i Betlehemsko svjetlo, simbol mira i ljubavi među ljudima, a ukrašeni dio glavnog trga, gdje još traju radovi, svjetlucao je u raznim bojama i privlačio posjetitelje na kuhano vino, palačinke i druženje. U blizini je i posebna ljuljačka na kojoj će se zabavljati ovih dana bujska vila, a puno je sadržaja i za djecu koja će se narednih dana zabavljati. Organizatorica Tanja Lukin ističe veliku potporu vinara s cijele Bujštine, ali i drugih poduzetnika, a pohvalu svakako zaslužuje velik broj volontera uključenih u bogat program bujskog Božićnog sajma. I jučer je tijekom dana, uz glazbu i zabavu, u središtu grada bilo živo, na štandovima su učenici bujskih škola, vrtići i drugi nudili razne prigodne ukrase i predmete, ali je bilo i zimskih jela uz tople napitke. Sutra će, uz ostalo, biti održano i nagradno natjecanje u brzini kićenja bora, a u središte grada doći će i Djed Božićnjak s darovima, u pratnji vile i vilenjaka. Večeras će biti održan božićni koncert u bujskoj crkvi Majke Milosrđa, a na Badnjak, 24. prosinca program počinje popodne kada je predviđena degustacija najduže palente na bijelo, sa bakalarom, uz degustaciju vina i ponudu obližnjih konoba. Slijedi polnoćka, pa nastavak zajedničkog slavlja. U ovu manifestaciju uključili su se gotovo svi, Grad Buje, Turistička zajednica, POU, konobe, trgovine, obrtnici, ugostitelji, vatrogasci, građani… Vesela bujska božićna bajka imat će humanitarni karakter, jer će se prikupljeni novac od prodaje pića i hrane po simboličnim cijenama darovati sugrađanima kojima je pomoć potrebna, kako bi i oni s više radosti proslavili blagdane.

Ovih su dana održane i predblagdanske priredbe škola i vrtića kojima je obilježen i završetak prvog polugodišta. (L. J.)


Podijeli: Facebook Twiter