Kia procee'd II: Kompakt sportskog stasa

KIA procee'd
KIA procee'd

U osnovnim dimenzijama isti kao i druga generacija KIA-inog hita kompaktne klase cee'd, uz iznimku četiri centimetra niže karoserije što mu daje sportskiji izgled ali i držanje, procee'd je ovih proljetnih dana krenuo na svoje drugo putovanje. Dužina mu je 4.310 mm, širina 1.780 te visina 1.430 mm, a međuosovinski razmak 2.650. Pravi, klasični i svakako punokrvni kompakt.

Agresivan, ali s mjerom, moderan, ali ne tako da brzo stari, procee'd će opet obuhvatiti zanimanje kupaca velikog starosnog raspona. Najviše će se dopasti publici od 25 do 45 godina, ali ni izlasci iz te zone neće biti iznenađenje. Jer osim što je lijepi sportaš, proceed je i sasvim obiteljski automobil. Volumen prtljažnika mu je velikih 380 litara, a kad se svemu doda i činjenica da se najčešće u automobilu vozi po dvoje ljudi, dodatni par vrata je ionako rijetko potreban.

U zoni motora, dobro poznata ponuda. Benzinci zapremine 1,4 i 1,6 litara snage 100 ili 135 KS, te tri dizelaša: 1.4 CRDi snage 90 KS kao i dvije opcije 1.6 CRDi-ja - sa 110 i 128 KS. Svi redom imaju vrlo nisku potrošnju. KIA procee'd se i u Hrvatskoj počinje prodavati u travnju. (K. T.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bogato i kvalitetno

 


Podijeli: Facebook Twiter