Ki sit ki lačan besplatno od 16. do 23. studenog

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Danas je u galerijsko-izložbenom prostoru Svetih srca u Puli održana konferencija za novinare u povodu zatvaranja izložbe "Ki sit ki lačan".

- Iznimno smo zadovoljni ovom najvećom izložbom o prehrani ikada realiziranoj u Istri, ali i šire. Upriličena je u Koordinaciji istarskih muzeja, a prvi su put sudjelovali svi istarski muzeji. Autori izložbe su Mauricio Ferlin, Franko Lukež i Tajana Ujčić. Od petka, 16. pa sve do posljednjeg dana, 23. studenog, ulaz na izložbu bit će besplatan, kazao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo. Naglasio je da će se u tom razdoblju pojedini suveniri prodavati po popularnim cijenama, a uz kupnju kataloga dobit će se bilježnica za pisanje recepata. Izložbu je do danas razgledalo 10.217 posjetitelja.

Tajana Ujčić rekla je da će posljednjeg dana izložbe u 10 sati biti izvlačenje nagrada u sklopu edukativnih radionica, u 17 će se predstaviti organizacija Slow food, podružnica za Istru, a u 18 novi broj časopisa Iće&piće u kojemu je predstavljena izložba, s posebnim osvrtom na članak "Uspomena iz JNA ili al'su neki dobro jeli", za koji je korištena građa Povijesnog i pomorskog muzeja Istre. U 19 sati je zatvaranje izložbe, te rezanje pršuta.

Tanja Miličić, voditeljica kina Valli, pozvala je zainteresirane da u nedjelju, 25. studenog u 15 sati pogledaju besplatnu projekciju filma "Chef" u kinu. Film je predstavljen u suradnji s food film festivalom Kinookus. Riječ je o francusko-španjolskoj komediji koja traje 85 minuta. Glavni protagonist ima 32 godine i zaljubljenik je u dobru kuhinju, a život mu se mijenja kada upozna velikoga chefa…

Miličić je kazala i da će se nakon Nove godine prikazivati filmovi na temu gastronomije.

Komšo je zahvalio svima koju su pomogli realizaciji izložbe: Ministarstvu kulture, Istarskoj županiji, Croatia osiguranju, Puljanki, Brionki, Turističkoj zajednici grada Pule, Monte Libriću, IDA-i, Metrisu; a posebno pojedincima i obiteljima koji su posudili predmete za izložbu.

U tijeku su pregovori za gostovanje izložbe u drugim gradovima. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter