Kevin Spacey glumit će u drami "Elvis & Nixon"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvostruki oskarovac Kevin Spacey i za Oscara nominirani Michael Shannon glumit će u povijesnoj drami "Elvis & Nixon" koja se temelji na susretu tog poznatog dvojca u Bijeloj kući 21. prosinca 1970. godine, piše "Deadline Hollywood".

Spacey će utjeloviti lik američkog predsjednika Richarda Nixona, dok će Shannon glumiti kralja rock 'n' rolla Elvisa Presleya. Film donosi priču o tome kako se Elvis na vrhuncu svoje slave 21. prosinca 1970. ujutro pojavio na travnjaku Bijele kuće tražeći razgovor s predsjednikom Nixonom. Predsjednik ga je primio u Ovalnom uredu gdje su raspravljali o Elvisovim stavovima o hipijima i drogama (u vrijeme kada ga niti jedno nije pretjerano zanimalo, no kasnije je postao ovisnik), a Kralj rocka tražio je od Nixona da postane tajni federalni agent. Elvis mu je tom prilikom poklonio pištolj Colt 45. Nešto manje od četiri godine nakon njihova susreta, Nixon je dao ostavku zbog afere Watergate, a tri godine nakon toga, Presley je umro u 42. godini. Snimanje filma koji se temelji na istinitoj priči, predviđeno je početkom iduće godine.

Dramu će režirati Liza Johnson prema scenariju koji su zajednički napisali Cary Elwes, Hanala i Joey Sagal. Film će producirati Cassian Elwes zajedno sa Holly Wiersma, a izvršni producenti su Byron Wetzel, Tim Smith i Paul Brett.

"Nakon nevjerojatnog uspjeha filma "Batler" (Butler) nakolonjen sam filmovima vezanim za Bijelu kuću, kao i publika. Raditi sa Shannonom i Spaceyem na ovom filmu dok se nalaze na vrhuncu karijere je ispunjenje sna", rekao je producent Elwes. Shannon koji je utjelovio lik Generala Zoda u filmu "Čovjek od čelika" (Man of Steel), upravo je završio sa snimanjem HBO-ove serije "Carstvo poroka" (Boardwalk Empire) koje je završilo prošli mjesec nakon pet sezona.

Spacey trenutno glumi na malim ekranima u seriji "Kuća od karata" (House Of Cards) čija treća sezona izlazi iduće godine. Ulogu groznog šefa reprizirat će u nastavku Warner Brossove komedije "Kako se riješiti šefa" (Horrible Bosses) koja izlazi 26. studenog. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter