Kevin Spacey glumit će Winstona Churchilla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki filmski i kazališni glumac Kevin Spacey igrat će britanskog ratnog premijera Winstona Churchilla u novoj biografskoj drami koja će se baviti Churchillovim dolaskom na vlast u Drugom svjetskom ratu, kada je svoju zemlju poveo u borbu protiv nacističkog režima Adolfa Hitlera, piše britanski Guardian.

Prema pisanju Hollywood Reportera, scenarij za film "Captain of the Gate" potpisuje Ben Kaplan, koji je pisao i o američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu za film History Channela te radio dokumentarce o Vijetnamu i Drugom svjetskom ratu.

Spacey, dvostruki dobitnik Oscara kojemu se trenutno smiješe nagrade Emmy, Zlatni globus i Screen Actors Guild za ulogu političara Francisa Underwooda u Netflixovoj drami "Kuća od karata", navodno se veseli projektu, piše Hollywood Reporter.

U BBC-jevu istraživanju javnog mnijenja Churchill je 2002. proglašen najvećim Britancem svih vremena. Prvi je upozorio na opasnost od jačanja nacističke Njemačke i poveo vladu nacionalnog jedinstva u rat protiv Hitlera od 1940. do 1945., naslijedivši prema Hitleru kobno popustljivijeg Nevillea Chamberlaina, koji je nakon što je Njemačka napala Francusku dao ostavku na premijersku dužnost.

Nakon rata, Churchill je izgubio na izborima pred obnovljenom snagom Laburista, ali je ponovno zasjeo na premijersku dužnost između 1951. i 1955. i to kao premijer Konzervativaca. Jedina je povijesna osoba koja je u dva svjetska rata služila kao Prvi lord Admiraliteta, te je jedini premijer koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter