Kešac stari-novi v.d. ravnatelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Skupštini Istarske županije u ponedjeljak raspravljat ce se o prijedlogu rješenja o imenovanju v.d. ravnatelja Povijesnog muzeja Istre. Tu ce ulogu ponovo pokrivati Gracijano Kešac koji je na toj dužnosti od 21. ožujka ove godine. Podsjetimo: Upravno vijece muzeja u ožujku je donijelo odluku da se poništi natjecaj za ravnatelja Povijesnog muzeja Istre na koji su stigle prijave samo dva kandidata: Gracijana Kešca i dotadašnjeg ravnatelja dr. Davora Mandica kome je istekao mandat. Vijece je odlucilo da do raspisivanja sljedeceg natjecaja, a ne na duže od šest mjeseci, imenuje Gracijana Kešca vršiteljem dužnosti ravnatelja.

Rok od šest mjeseci prošao je u rujnu, a Upravno je vijece na sjednici održanoj 30. rujna odlucilo da se ne raspiše novi natjecaj, vec da se Kešcu produži mandat v.d. ravnatelja na još šest mjeseci. Kao razlog za produženje mandata vijece je navelo potrebu za promjenom Statuta Povijesnog muzeja Istre. Novi je statut muzeja usvojen tek 5. listopada na Županijskoj skupštini.

Vladimir Torbica, procelnik za kulturu Istarske županije, nam je objasnio da nakon roka od šest mjeseci nije raspisan novi natjecaj za ravnatelja muzeja jer je zbog usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o muzejima, koji je stupio na snagu 30. svibnja 2009. godine, nastala potreba za uskladivanjem postojeceg statuta muzeja.


Podijeli: Facebook Twiter