Kešac ostaje na celu Povijesnog muzeja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici Skupštine Istarske županije donesena je odluka o imenovanju Gracijana Kešca ravnateljem Povijesnog muzeja Istre, potvrdio nam je to Vladimir Torbica, procelnik Upravnog Odjela za kulturu Istarske županije. Ova je odluka donesena nakon što je godinu dana Kešac bio vršitelj dužnosti ravnatelja.

Podsjetimo, Upravno vijece muzeja u ožujku je prošle godine donijelo odluku da se poništi natjecaj za ravnatelja Povijesnog muzeja Istre na koji su stigle prijave samo dva kandidata: Gracijana Kešca i dotadašnjeg ravnatelja dr. Davora Mandica kojem je istekao mandat. Odluceno je tada da se do raspisivanja sljedeceg natjecaja, a ne na duže od šest mjeseci, Kešca imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja.

Rok od šest mjeseci prošao je u rujnu, a Upravno je vijece na sjednici održanoj koncem tog mjeseca odlucilo da se ne raspiše novi natjecaj, vec da se Kešcu produži mandat v.d. ravnatelja na još šest mjeseci. Kao razlog za produženje mandata Upravno je vijece navelo potrebu za promjenom statuta Povijesnog muzeja Istre. Novi je statut muzeja usvojen u listopadu na Županijskoj skupštini.

- Povijesni muzej Istre nastavlja sa svojim radom, a trenutno smo pred krajem s revizijom, rekao je Gracijano Kešac i dodao da se bogatija aktivnost PMI- ja ocekuje na proljece.


Podijeli: Facebook Twiter