Kerum suspendirao Visković iz Grada, a HGS iz stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski gradonačelnik Željko Kerum oduzeo je danas dogradonačelnici Anđelki Visković sve dužnosti i prava nastupanja u ime gradonačelnika, a Hrvatska građanska stranka (HGS) suspendirala ju je iz stranke.

"Kao gradonačelnik i odgovorna osoba za Grad Split, zbog novonastalih okolnosti i činjenice da se moja zamjenica Anđelka Visković svojim izjavama ogradila od politike koju provodim, donio sam rješenje kojim joj oduzimam povjerene radne zadatke, dužnosti i obveze, kao i pravo nastupa u javnosti u ime gradonačelnika i Grada Splita", navodi se u kratkom priopćenju iz ureda gradonačelnika Keruma, koje je on potpisao.

Hrvatska građanska stranka priopćila je da predsjednik stranke Željko Kerum suspendira Anđelku Visković sa svih dužnosti koje obnaša kao članica predsjedništva HGS-a te da se suspendira zbog nepoštovanja načela i statuta te stranke.

"Najrelevantniji razlog njezine suspenzije jest nanošenje štete ugledu Hrvatske građanske stranke jer Visković kao član predsjedništva stranke javno istupa s izjavom da se 'HGS nije profilirao kao stranka, nego djeluje kao udruga građana' i da ne zna što se tamo događa jer nije dio HGS-a", navodi se u priopćenju.

Javna sporenja Željka Keruma i Anđelke Visković počela su nedavnom Kerumovom izjavom da se ona približila SDP-u i da "šuruje" s tom strankom. Visković je u svojim javnim istupima opovrgavala takve Kerumove navode i tvrdila da nema nikakvih kontakata ni s kim u SDP-u.

Visković je prije dva dana također rekla da već tri mjeseca uopće ne komunicira s Kerumom.

Anđelka Visković: Nisu me iznenadile Kerumove odluke

Anđelka Visković je večeras izjavila da je nisu pogodile današnje odluke splitskog gradonačelnika Željka Keruma kojima joj oduzima sva prava da u svojstvu dogradonačelnice nastupa u njegovo ime i ume grada Splita, kao ni suspendiranje sa svih dužnosti koje obnaša kao članica predsjedništva Hrvatske građanske stranke (HGS).

"Nisu me nimalo pogodile Kerumove odluke, niti istupi jer već mjesecima radim u nemogućim uvjetima kako bih osigurala funkcioniranje Grada", rekla je Visković.

Istaknula je da je ne mogu pogoditi riječi i postupci "nekoga tko se tek sada zainteresirao za događanja u gradu i tko mjesecima prije toga uopće nije dolazio na posao".

"Ima već dosta vremena da sam prema Kerumu izgubila poštovanje jer ne pokazuje nikakav interes za ovaj grad te ga je već odavno napustio", kazala je Visković.

Na današnjoj je konferenciji za novinare izjavila da će nakon novogodišnjih blagdana donijeti odluku hoće li se kandidrati za gradonačelnicu na lokalnim izborima 2013. te da će, ako se odluči za kandidaturu, to učiniti mimo HGS-a čijim se, kako je rekla, dijelom ne osjeća jer se HGS nije profilirao kao stranka nego je udruga građana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter