Kerum: Srbi drže hrvatske medije i banke

Borit ću se do kraja - Željko Kerum (snimio I. TOMIĆ)
Borit ću se do kraja - Željko Kerum (snimio I. TOMIĆ)

- Srbi i srpska opcija danas imaju većinski utjecaj na hrvatske medije, na banke i novac u Hrvatskoj, izjavio je splitski gradonačelnik Željko Kerum u emisiji HTV-a "Nedjeljom u dva". "Ja tako mislim, tako misle mnogi Hrvati, ali nemaju prilike to reći", ustvrdio je Kerum. Danas mu je, kaže, žao što se počeo baviti politikom, jer ga protivnici svim silama žele eliminirati, i u političkom i u poslovnom smislu.

- Velika mi je pogreška što sam ušao u politiku. Nisam znao da su u politici spremni otići tako daleko, putem utjecaja u medijima i bankama. No, borit ću se do kraja i vidjet ćemo, rekao je Kerum. Napomenuo je da je do kraja njegova gradonačelničkog mandata ostalo devet mjeseci. U pozitivnom svjetlu govorio je o premijeru Zoranu Milanoviću, ocijenivši da "dobro radi svoj posao" i ne istrčava se davanjem nerealnih obećanja.

Opširno je govorio o tome kako su njegove tvrtke došle u probleme, a glavnom osobnom pogreškom smatra to što se svojedobno upustio u posao s nekretninama. Na stotine milijuna kuna uložio je, kaže, u obnovu hotela Marjan koji stoji nedovršen. Za to je uzeo kredit Hypo banke, a kad ga nije mogao vraćati, kad je bezuspješno pokušao dug reprogramirati te kad je kod druge banke uzeo kredit, Hypo banka je blokirala račun njegovoj tvrtki. Na staroj je tvrtki, kaže, ostavio nekretnine, a zaposlene, robu i dio prodavaonica prebacio je u novu tvrtku, da bi očuvao biznis s kojim je i počeo.

Kerum je naknadno rekao da su mnogi problemi s medijima nastali zato što nije kontrolirao svoje emocije. Bilo bi bolje, kaže, da sam se ponašao diplomatski. Ljudima je, veli, puno davao, ali se danas malo u njih razočarao. "Dok si jak, svi te hvale i hoće biti uz tebe. Čim nešto malo krene nizbrdo, nema nikoga", požalio se Kerum. (B. PODGORNIK)


Podijeli: Facebook Twiter