Kerum: Ministri nam prodaju muda pod bubrege

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorio je na splitskom Žnjanu 18. međunarodni sajam GAST, specijaliziranu sajamsku manifestaciju koja prethodi početku turističke sezone u Dalmaciji. U znak "zahvalnosti" za pokroviteljstvo nad sajmom, splitski gradonačelnik Željko Kerum okarakterizirao je predsjednika, zajedno s drugim gostima, kao "rashod". Po njemu, oni koji donose prihod su poduzetnici.

- Prije par dana su u Splitu bili ministri i držali predavanje kako će pokrenuti neke projekte. To je loš smjer i ne bi trebalo krenit' s teorijon, nega s prakson. Nama se podvaljuju, da izvinite, muda pod bubrege. Pitam ja što je s gotovim projektima. Puno je te priče, malo djela i bit će puno gore. Prije smo se mi poduzetnici hvalili tko ima više radnika, sad se hvalimo tko ima manje, i to je krivi smjer. Nameta ima, samo za poslovni prostor koliko hoćete, od šuma, voda, ZAMP-a, komore do prireza i to je katastrofa, jadao se na otvorenju sajma splitski gradonačelnik Željko Kerum.
U tom se smislu predstavio kao poduzetnik te sve goste, uključujući i predsjednika Ivu Josipovića, označio kao rashod u državi, dok poduzetnici donose prihod.
Na sličnom tragu nastavila je Jadranka Radovanić, predsjednica HGK-a Županijske komore Split, koja je ponovno upozorila na problem nedonošenja županijskog plana, što koči razvoj i investicije i u konačnici rezultira zabrinjavajućim brojem od 50.000 nezaposlenih u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
- Danas je pitanje nezaposlenosti i siromaštva hrvatskih građana ključno političko pitanje. Stoga je važan i ovaj sajam koji otvara nove perspektive i poslovne mogućnosti i ja organizatorima želim puno uspjeha u radu i sklapanju novih poslova, poručio je, pak, predsjednik Ivo Josipović otvarajući sajam.
Sajam GAST, jedan od najznačajnijih gospodarskih događaja u Hrvatskoj, već godinama uspješno okuplja niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: 18. sajam prehrane, 18. sajam pića, 18. sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 18. međunarodni sajam vina Dionizijana, 8. sajam kave, 8. sajam namještaja - Furnitura, te 7. Saturn - sajam za turizam. (T-portal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter