Kerin i Šitic prvaci Poreckog delfina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska daljinska plivacica, 18-godišnja Karla Šitic iz Splita, i Rok Kerin, 27-godišnji slovenski plivac iz Ljubljane, apsolutni su pobjednici 11. "Poreckog delfina", medunarodnog maratona što se u organizaciji KDPSR "Porec" u subotu plivao sa startom i ciljem na plaži Pical.

Po idealnim uvjetima za plivanje Kerin je stazu dugu pet kilometara koja je od starta vodila u uvalu Peškera, potom prema otocicu Barbaran, a zatim prema sjeveru do rta Sv. Martin na Materadi, te natrag ka cilju preplivao za 59.35 minuta, te tako obranio prošlogodišnji naslov pobjednika. Slovenski maratonac je na cilj stigao sa 17 sekundi prednosti pred drugoplasiranim, najboljim hrvatskim predstavnikom na natjecanju, Josipom Solodom iz starogradskog "Farosa" sa Hvara.

U vrlo jakoj konkurenciji najbolji istarski predstavnik u muškoj konkurenciji je bio Vaso Vulin iz pulskog UPAS-a koji je na cilj stigao kao 11. sa 10.53 minuta zakašnjenja za pobjednikom.

Karla Šitic je na pretposljednjoj utrci sezone koja se boduje za Kup Hrvatske u daljinskom plivanju "Cro cup" stazu preplivala za 1:01.56 sat te na cilj stigla s 5.15 minuta prednosti pred najboljom hrvatskom plivacicom i prošlogodišnjom pobjednicom Anjom Trišic iz "Poreca".

Valja istaci da su se u TOP-10, na šesto, osmo, deveto i deseto mjesto plasirale još cetiri mlade plivacice "Poreca" Paula Klunic, Julija Kordic, Paula Tripar i Mia Buric.


Podijeli: Facebook Twiter