Keramika iz zbirke moderne i suvremene umjetnosti

Radovi Bruna Mascarellija iz 1952. i Ljerke Jovan Šarić iz 1957.
Radovi Bruna Mascarellija iz 1952. i Ljerke Jovan Šarić iz 1957.

Od prošlog tjedna, poznavaoci ali i zaljubljenici likovne umjetnosti u Zavičajnom muzeju Grada Rovinja ponovno mogu uživati u keramici iz Muzejske zbirke moderne umjetnosti. Naime, nakon višegodišnje pauze, iz muzejskog je fundusa na svijetlost dana izložena atraktivna keramička zbirka.

- Predstavili smo petnaest autora i pedesetak eksponata, odnosno sve ono što naša zbirka danas posjeduje. Naime, riječ je o eksponatima koji su, zbog nemogućnosti adekvatne prezentacije (uglavnom nedostatka staklenih vitrina), skriveni od očiju javnosti te pohranjeni u našem fundusu. Upravo, uređenje Zavičajnog muzeja zbog kojeg je morao biti uklonjen stalni muzejski postav, dalo nam je priliku da izložimo keramiku, pojasnio je Dario Sošić, viši kustos Muzeja, dodavši i da je ova izložba, ujedno i odličan uvod u predstojeću top izložbu Picassove keramike koja će se otvoriti za uskrsne blagdane.

Na izložbi, koja će biti otvorena do konca ožujka mogu se vidjeti radovi poznatih umjetnika- od  Gašparovića, Kičana, preko Zlate Radej, Zdenke Balić, Bruna Mascarellija i mnogih drugih umjetnika. Riječ je naime, o eksponatima koji uglavnom datiraju od početka pedesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter