Keramicka uskrsna jaja najboljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unikatne nagrade u obliku velikih keramickih uskrsnih jaja, ali i druge vrijedne poklone, dobit ce pobjednici 7. Brooks IstraTreka koji ce se održati uoci Uskrsa, u subotu, 7. travnja u Buzetu. Utrku organizira SRK Alba iz Labina, suorganizator je Turisticka zajednica Buzet, a ocekuje se više od 400 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, vrhunskih sportaša, ali i amatera te rekreativaca, zaljubljenika u prirodu. Natjecatelji se mogu prijaviti do 29. ožujka.

- Turisticka zajednica podržala je IstraTrek, u cilju daljnje promocije Buzeštine kao podrucja za outdoor sportove, rekla je na konferenciji za novinare direktorica buzetskog TZ-a Nada Prodan Mrakovic.

- Buzetsko podrucje vrhunski je teren za bilo koji sport u prirodi. Natjecatelji mogu birati izmedu tri utrke razlicitih težina - rekreativne, dužine 12 kilometara s 500 metara visinske razlike, planinarske od 26 kilometara dužine s 1.060 metara visinske razlike i ultra, dužine 63 kilometra i cak 2.900 metara visinske razlike, istice Alen Paliska iz Albe.

Brooks IstraTrek ove se godine boduje za Hrvatsku treking ligu i Alpe Adria Trekking Cup, novu medunarodnu ligu, a oni koji završe utrku ultra dobit ce i jedan kvalifikacijski bod za Ultra Trail du Mont Blanc 2013. godine, neslužbeno svjetsko treking prvenstvo.

Buzetsku utrku ove je godine podržao Brooks, jedan od vodecih sportskih brendova u svijetu, što je priznanje organizatoru. Od dvanaest kola Hrvatske treking lige, pokrovitelj je još samo Zagorje trekku. (G. CALIC ŠVERKO)

 


Podijeli: Facebook Twiter