Kentucky: Rupa u zemlji progutala 8 vrijednih auta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rupa u zemlji, promjera 12 metara i dubine desetak, koja se u srijedu otvorila ispod Muzeja sportskih automobila Corvette u Kentuckyiju progutala je osam vrijednih automobila, uključujući milijunti Corvette proizveden 1992.

U nesreći nitko nije ozlijeđen, no među modelima koji su potonuli su i ZR1 "Spyder" iz 1993. i ZR1 "Blue Devil" iz 2009. koje je posudio za izložbu General Motors.

- Gotovo je biblijski da se zemlja rastvorila i progutala najvrednije izloške kolekcije muzeja, kaže povjesničar i stručnjak za Corvette Jerry Burton. "Koji su izgledi za to?"

Glasnogovornica muzeja kazala je da su druga vozila u blizini rupe sigurno uklonjena, a muzej sada pokušava vidjeti na koji se način oštećena vozila, neka i starija od 50 godina, mogu izvući.

Muzej smatra da je najvredniji izložak milijunti Corvette koji bi možda mogao postići i cijenu od nekoliko milijuna dolara.

Facebook stranicu muzeja preplavili su komentari ožalošćenih obožavatelja sportskih automobila koji su čak predložili spuštanje zastava na pola stijega da bi se odala počast "palim vettama". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter