Kenyatta: Okončana opsada trgovačkog centra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta u utorak navečer objavio je da je okončana opsada trgovačkog centra Westgate u Nairobiju, u kojemu su u subotu naoružani islamisti povezani sa somalskim pobunjenicima Al-Shebaab pobili najmanje 67 ljudi.

Nakon trodnevne opsade i napada na trgovački centar "porazili smo napadače. Ovaj dio našega posla je završen", rekao je kenijski predsjednik u obraćanju naciji koje je prenosila televizija.

"Sa žalošću moram priopćiti da je u napadu život izgubio 61 civil i šest pripadnika snaga sigurnosti", kazao je, dodavši da ta brojka još nije konačna, s obzirom na to da su se tijekom akcije urušila tri kata Westgatea te se pretpostavlja da je ondje ostalo još tijela. "Donio sam odluku da se od sutra u cijeloj državi proglasi trodnevna žalost. Zastave će biti spuštene na pola koplja", kazao je predsjednik Kenyatta.

Napad na Westgate je najsmrtonosniji napad u Nairobiju nakon samoubilačkog napada Al-Kaide na američko veleposlanstvo u tome gradu u kolovozu 1998., u kojemu je poginulo više od 200 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter