Keleminec spalio "Novosti" i prijetio


"Plenkoviću, ne igraj se s pločom! Skinete li "Za dom spremni" u Jasenovcu, mi ćemo skidati sve četničke ploče po Hrvatskoj i četnički spomenik u Srbu! Ako treba - ilegala!" - priprijetio je predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava (AHSP) Dražen Keleminec pred desetak pristaša danas u Zagrebu, gdje je na prosvjednome skupu pred uredom Srpskoga narodnog vijeća (SNV) demonstrativno spalio primjerak tjednika "Novosti".

Skup u najužem središtu Zagreba, stotinjak metara od Trga bana Jelačića, prošao je bez izgreda i s tek desetak sudionika koji su nosili crne zastave s natpisima "Za dom spremni", ali je zato Keleminec održao dug, prijeteći i huškački govor.

"Za nas je 'Za dom spremni' svetinja! U Hrvatskoj i danas vladaju udbaši, a svi četnici abolirani su za sve zločine! Pupovac je kralj u Hrvatskoj, i danas se bori protiv Hrvatske! Na Hrvatsku se i sad provodi agresija, samo ne više topovima i tenkovima, a hrvatski mediji moraju provoditi velikosrpsku politiku! ", vikao je Keleminec u megafon, praćen nelagodnim čuđenjem prolaznika i pozornim pogledima interventnih policajaca koji su osiguravali skup, neki među njima postavljeni i u ulazu zgrade u kojoj je ured SNV-a.

Optuživši "Novosti" da pišu protiv Hrvatske, Keleminec je demonstrativno spalio jedan primjerak tjednika, praćen povikom jednog od svojih pristaša: "Bit će dobro kad budu gorjeli oni koji mrze Hrvatsku!"

Svoj je postupak Keleminec popratio pozivom pristašama da, ako im vlast ne dopušta da pozdravljaju ustaškim pozdravom, neka pozdravljaju "Za domovinu spremni!", pa je nekoliko puta viknuo "Za domovinu!", na što su prosvjednici odgovorili: "Spremni!"

(Boris Pavelić)


Podijeli: Facebook Twiter