Kekin: Ima puno dobrih bendova, ali ne vidim nam nasljednike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju u 22 sata u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja na Kaštelu nastupa jedan od najjačih hrvatskih bendova. U kojoj fazi je trenutno bend, ispričao nam je frontmen Mile Kekin.

- Jeste li još uvijek u "Svijetu glamura" ili radite na novom projektu?

- Još uvijek smo glamurozni s tim da je svirka u Puli zadnji promotivni koncert albuma jer nismo još imali prilike predstaviti ga Puležanima. Ali naravno, to uvijek moram dodati, bit će tu puno starih stvari jer svirka traje više od dva sata ako je publika dobra, a mi zdravi.

- Da morate birati između posla profesora i glazbenika, što biste odabrali, i zašto?

- Profesor bih uvijek bio više iz hobija, a glazba i pisanje su mi smisao života. Tako da mi je to teško uspoređivati. Faks sam završio da bih skinuo starce s leđa. "Evo vam diploma, a sad me pustite da sviram."

- Mislite li da ćete u dogledno vrijeme objesiti instrumente o klin i živjeti isključivo od tantijema, kompilacija i obljetničkih koncerata?

- Nadam se da ne. Još uvijek previše uživam u sviranju i putovanjima. Možda jednog dana, kad mi se više ne bude dalo stajati na bini.

- Postoji li ijedan bend na hrvatskoj sceni koji vidite ili koji biste voljeli vidjeti kao svoje nasljednike?

- Ne. Ima puno dobrih bendova, ali ne vidim nasljednike i ne želim ih vidjeti dok ja stojim na bini. Prevelika bi to gužva bila. (Rezgovarao Mladen RADIĆ)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter