Kceri zatocio i zlostavljao 40 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijska policija otvorila je istragu protiv jednog 85-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje da je zatocio, tukao i seksualno zlostavljao svoje dvije kcerke više od cetrdeset godina, objavila je jucer policija.

Austrijanac iz sela sjeverno od grada Braunaua držao ih je zatocenima u malenoj kuhinji u kojoj se nalazila samo jedna drvena klupa na kojoj su spavale.

"Osumnjiceni im je oružjem prijetio da ce ih ubiti", stoji u priopcenju policije Gornje Austrije. Otac je kcerima prijecio bilo kakav društveni kontakt, dodaje se u priopcenju. Zasad je nejasno jesu li cijelo vrijeme bile zatvorene.

Opis zlocina podsjeca na slucaj incesta Josefa Fritzla koji je prije tri godine šokirao Austriju. Fritzl je imao sedmero djece s vlastitom zatocenom kcerkom za što je 2009., u 74. godini života, osuden na kaznu doživotnog zatvora.

U policiju kažu da su zlostavljaceve kceri, žene od 53 i 45 godina, mentalno zaostale i smještene u zdravstvenu ustanovu. Pobjegle su u svibnju kada je otac pokušao silovati stariju kci koja se branila, pa je starac pao i ozlijedio se. Socijalni radnik našao ga je dva dana poslije i zlocin prijavio policiji.

Zlostavljac je u bolnici i mentalno je aktivan s obzirom na svoju dob te, kako prenosi BBC, nijece zlocine. U policiji nisu rekli jesu li zlostavljane kcerke s ocem imale djece. U policijskom priopcenju, u kojem se ne otkriva identitet osumnjicenog, navodi se da ih je zlostavljao od 1970. do 2011. u selu St. Peter am Hart uz granicu s Njemackom.  (Hina, M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter