Kćeri ne žele oca ubojicu pokopati pored 13 žrtava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Masovni ubojica iz šumadijskog sela Velika Ivanča Ljubiša Bogdanović neće biti pokopan, već kremiran, odlučile su njegove kćeri koje, kao ni njihovi susjedi i suseljani, ne žele da grob oca ubojice bude pored grobova 13 njegovih žrtava, među kojima su mu i majka i sin.

Bogdanović je prošlog utorka u zoru ubio 13 srodnika i suseljana iz Velike Ivanče, teško ranio suprugu Javorku i pucao sebi u glavu, a nakon trodnevne kome umro je u beogradskom urgentnom centru.

U srbijanskoj javnosti, šokiranoj nezapamćenim masakrom, istog se trena kroz iznimnu pozornost medija, nametnulo pitanje: hoće li masovni ubojica iz Šumadije uopće biti pokopan i gdje, jer ga na mjesnom groblju ne žele ni mještani, niti njegove dvije kćeri koje su preživjele masakr zahvaljujući tome što su obje udane i žive u drugim mjestima.

Kćeri su odlučile kremirati oca ubojicu, a gdje će rasuti ili pohraniti njegov pepeo, ostat će obiteljska tajna, ali uz suglasnost lokalnih vlasti.

Teško ranjena supruga masovnog ubojice Javorka Bogdanović u međuvremenu je, nakon operacije, otpuštena iz bolnice i u utorak popodne je, pod jakim sedativima, na mjesnom groblju posjetila grob svog sina i ostalih 12 žrtava masakra koji je počinio njezin muž.

S Javorkom Bogdanović u međuvremenu je razgovarala i policija, a njezino svjedočenje bi, kako se očekuje, moglo ukazati na okolnosti i motive stravičnog zločina.

U nedostatku činjenica iz istrage, mediji su prvih dana nakon zločina spekulirali da je Ljubišu Bogdanovića na masovno ubojstvo potaknulo nezadovoljstvo navodnom vezom njegova sina s djevojkom iz susjednog sela koja im je dalji srodnik do tvrdnji da je okidač za ubojstva bila nemoć da se suoči s gubitkom posla bez kojeg su za godinu dana ostali i on i sin Branko. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter