KB Dubrava: Zbog smjenskog rada šakom u čelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog visokih tenzija izazvanih smjenskim radom u bolnicama, udarac šakom u glavu od kolege liječnika dobio je Ino Husedžinović, predstojnik Klinike za anesteziologiju zagrebačkog KB-a Dubrava. U bolnici se zbog tog događaja provodi interna istraga, na temelju čega će uprava bolnice i ministar zdravlja odlučiti o eventualnim sankcijama.

Kako nam je ispričao prof. Husedžinović, nakon sastanka na kojem su se liječnici dogovarali o provedbi smjenskog rada, na njega je nasrnuo pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Darko Chudy i udario ga šakom u čelo, a obračun bi se nastavio da mu u pomoć nisu priskočili drugi kolege.

Sanacijski upravitelj KB Dubrava Dragan Korolija-Marinić potvrdio je da povjerenstvo ispituje okolnosti događaja koji se "svodi na rekla-kazala", a predsjednik Hrvatske liječničke komore Hrvoje Minigo osudio je ovakvo ponašanje liječnika i nazvao ga "nedostojnim liječničke struke". Osim liječničkog poziva, pročelnik Chudy je i politički angažiran na mjestu dopredsjednika Kujundžićeve Hrvatske zore. (LJ. B. M./NL)


Podijeli: Facebook Twiter