Kažnjen kormilar s "Marka Pola"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijece za prekršaje Lucke kapetanije Šibenik saslušalo je danas Vlatka Jukica (1979. iz Splita), kormilara koji je bio na zapovjednickom mostu broda "Marko Polo", te donijelo protiv njega rješenje o prekršaju, kaznivši ga s 12.500 kuna i izreklo zaštitnu mjeru oduzimanja svjedodžbe o osposobljenosti na rok od godine dana.

U priopcenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture podsjeca se da je Jukic u optužnom prijedlogu okrivljen zajedno s još trojicom clanova posade za propust u vodenju navigacije zbog cega se brod "Marko Polo" 24. listopada nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita.

Ministarstvo navodi da je u srijedu Vijece za prekršaje Lucke kapetanije Šibenik drugom casniku palube Sanjinu Tulicu izreklo novcanu kaznu u iznosu od 25.000 kuna te zaštitnu mjeru oduzimanja tri svjedodžbe o osposobljenosti na rok od dvije godine, dok je protiv drugog kormilara Željka Baržica Vijece obustavilo prekršajni postupak.

Za zapovjednika Zdenka Radica još nije odreden datum saslušanja. Prema optužnom prijedlogu, Radic je odgovoran jer prilikom prolaska broda kroz rivanjski kanal, a prije nasukanja broda, nije osobno upravljao brodom, što je bila njegova obveza sukladno Pomorskom zakoniku.


Podijeli: Facebook Twiter