Kažnjen Dinamo, Mamić poziva državu da uvede red

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog rasističkih i diskriminacijskih povika huligana na ovotjednoj uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka Dinamo - Fola Esch, Uefa je kaznila Dinamo sa 25 tisuća eura te praznom tribinom Istok maksimirskog stadiona na susretu 3. pretkola Lige prvaka protiv Sheriffa, koja se igra u utorak, objavljeno je danas na internetskom portalu zagrebačkog Dinama.

Navodi se da je Dinamo kažnjen zbog diskriminacijskih povika huligana s istočne tribine "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje". Također, iz Uefe su poručili da će u slučaju ponavljanja istog prekršaja sljedeća kazna iznositi 50.000 eura i potpuno prazan stadion, a nakon toga kazna bi mogla biti više od jedne utakmice bez gledatelja, zatim oduzimanje bodova bez obzira na rezultat na terenu i izbacivanja momčadi iz natjecanja.

Na izvanrednoj konferenciji za medije izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić pozvao je državu da napravi ono što joj je zadatak, da uvede red i da ih zaštiti od huligana, navodi se na internetskom portalu Dinama. "U pismu koje je stiglo u klub Uefa hvali Dinamo i ističe ga kao perjanicu u borbi protiv problema rasizma i diskriminacije u cijeloj jugoistočnoj Europi. No, ističu kako nemaju drugog izbora nego primijeniti svoje članke po kojima je klub odgovoran", rekao je Mamić.

"Prozivaju nas da smo grobari hrvatskog nogometa, a to su političari. Pozivamo državu da napravi ono što joj je zadatak. Niti Uefa, niti nogometni savez nemaju mehanizme, niti im je to posao da uvedu red, dužna nas je zaštiti država. Neka samo rade svoj posao koji godinama ne rade kada je u pitanju nogomet, jer su više ili manje i sami doprinijeli ovakvoj situaciji. Recimo, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je taj koji je od prvoga dana poticao te ljude na ovakve radnje", izjavio je Zdravko Mamić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter