Kazneno prijavljeni Šijanci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica Puljana iz Šijane, Aladin (20) i Kabir (24) Osmanovic te Veljko Sabadoš (22), osnovano su osumnjicena zbog kaznenog djela sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti redovnim putem, izvijestila je Nataša Rogic, glasnogovornica PU istarske. Oni su prema policijskom izvješcu 9. listopada u 1.30 sati u Ulici 43. istarske divizije na Ininoj benzinskoj postaji fizicki napali dvojicu policijskih službenika izvan dužnosti koji su pokušali uspostaviti red i mir.

U sukobu je jedan policajac teško ozlijeden, drugi lakše, dok su Aladin Osmanovic i Veljko Sabadoš lakše ozlijedeni, a Kabir Osmanovic nije zadobio ozljede. Na pitanje o tvrdnji da je policajac ukljucen u sukob prisustvovao kriminalistickoj obradi iz policije nam nisu odgovorili.

Podsjetimo, Šijanci su se u petak 9. listopada, nakon verbalnog sukoba, fizicki obracunali s policajcima u civilu izvan dužnosti. Nedugo zatim na mjesto dogadaja stigli su interventni policajci koji su silom mladice priveli u policijsku postaju. Prema rijecima Veljka Sabadoša, njih je jedan od policajaca u civilu na benzinskoj prvi napao, a interventna ih je policija tukla od benzinske do policijske postaje.

Sabadoš je završio u bolnici s brojnim hematomima po tijelu i potresom mozga, a Aladinu je tijekom okršaja ili u vrijeme policijske obrade puknuo bubnjic te ce morati na operaciju. Marko Petkovic iz PU istarske nakon dogadaja je izjavio da je uporaba sile interventnih policajaca bila opravdana.


Podijeli: Facebook Twiter