Kazneno prijavljen strojovođa zbog nesreće u Siveriću

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Strojovođa vlaka, koji je 3. kolovoza naletio na autobus na pružnom prijelazu u Siveriću pritvoren je uz kaznenu prijavu u kojoj policija navodi da nije uspio zaustaviti vlak iako je bio upoznat s činjenicom da rampa i signalizacija na prijelazu ne rade.

Policija je kriminalističko istraživanje završila jučer i 51-godišnjeg strojovođu iz Sitnog Donjeg osumnjičila za kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa, priopćila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

U toj nesreći teže je ozlijeđeno dvoje putnika iz autobusa, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne za život, lakše je ozlijeđeno devet putnika iz autobusa, jedan putnik iz vlaka, vozač autobusa, strojovođa i kondukter iz vlaka, piše u priopćenju.

Strojovođu policija sumnjiči da 3. kolovoza 2013. upravljajući putničkim vlakom na relaciji Knin - Drniš, na željezničko-cestovnom prijelazu Jabuka u Siveriću oko 8.28 sati "nije uspio zaustaviti vlak, iako je bio upoznat da je na pružnom prijelazu neispravan svjetlosno-zvučni uređaj kao i polubranici za zatvaranje prometa, odnosno da prijelaz nije osiguran, o čemu je imao izdan pismeni nalog".

Zbog toga je naletio na autobus šibenskih registarskih oznaka, kojim je na liniji od Knina za Drniš upravljao 43-godišnjak iz Dubrave kod Šibenika, pri čemu je vlakom odgurao autobus 21 metar, piše u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter