Kazneno prijavljen odgajatelj pulskog Doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija provela kriminalisticko istraživanje nad 53-godišnjim I.L., sada bivšim odgajateljem pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, i utvrdila osnovanu sumnju da je pocinio kazneno djelo nesavjesnog rada u službi.

Kako je izvijestila policija I. L.-u su kao odgajatelju u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli bili povjereni korisnici tog doma na odgoj i cuvanje, no u noci s 29. na 30. rujna on je propustio nadzor djece u domu, odnosno nije obilazio spavaonice, prostor ustanove i oko ustanove, što je pak bio dužan ciniti temeljem Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu doma i sistematizaciji poslova.

Uz to I. L. nije postupao sukladno Pravilniku o kucnom redu ustanove i nadzirao mir za vrijeme nocnog odmora, što je pak rezultiralo kaznenim djelima na štetu 13-godišnjaka, odnosno tog su djecaka 13-godišnji i 16-godišnji šticenik zlostavljali i silovali. Kaznena prijava protiv I. L. podnijet ce se pulskom Opcinskom državnoim odvjetništvu redovnim putem.

Podsjetimo, postupak za izvanrednim otkazivanjem ugovora o radu nocnom odgajatelju I. L. pokrenula je ravnateljica pulskog Doma za odgoj djece i mladeži Blaženka Butorac nakon rezultata izvanrednog inspekcijskog nadzora kojeg je u domu provela inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Inspekcijskim je nadzorom utvrdeno da nocni odgajatelj nakon 22 sata nije obilazio prostor odgojne skupine, a u vrijeme provodenja inspekcijskog nadzora nalazio se na bolovanju. Utvrdeni su i odredeni propusti u strucnom radu Doma.


Podijeli: Facebook Twiter