Kazneni predmeti sele iz Poreca u Pazin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinski sud u Pazinu preuzeo je od onog poreckog oko 300 kaznenih predmeta, a uz to i kaznenu sutkinju Marinu Dukovic, koja je ondje trajno premještena. Ovim je potezom porecki sud ostao samo na parnicnim postupcima, a svi kazneni predmeti koji su u njegovoj nadležnosti ubuduce ce se slati u Pazin.

Naime, po odluci Vrhovnog suda RH donesenoj krajem veljace ove godine, pazinski je sud nadležan za odradivanje kaznenih predmeta iz Poreca te je odredeno ustupanje ukupno 321 predmeta. Predsjednik Opcinskog suda u Pazinu Denis Hek kazao nam je da oni sada imaju ukupno 356 kaznenih spisa.

Buduci da na poreckom sud radi još jedna sutkinja, koja je trenutno na porodiljnom dopustu, a bavi se kaznenim predmetima, zanimalo nas je hoce li i ona po povratku promijeniti adresu, kao i hoce li sutkinja Dukovic u Pazinu odradivati svoje predmete iz Poreca ili ce i oni biti podijeljeni, te što to pravno znaci ako drugi sudac preuzme vec zapoceti predmet.

- Što se tice druge sutkinje, mogu reci da ona nece doci u Pazin buduci da nam za trenutni broj predmeta i ocekivani priljev novih nije potreban još jedan sudac. Ove cemo predmete sada dijeliti na dva suca, a dijelit cemo i sudnicu dok ne pronademo bolje rješenje. Naravno da ce sutkinja Dukovic pretežno dobiti svoje predmete i vjerujem da ce prve rasprave poceti vec u travnju.

U slucajevima kada drugi sudac preuzme predmet koji je vec u tijeku, stranke u postupku dužne su dati (ili ne dati) svoju suglasnost da se iskazi vec ispitanih svjedoka i vještaka samo procitaju pred novim sucem. U slucaju da stranke takvu suglasnost ne daju, postupak ide ispocetka, kazao je Hek. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter