Kaznena prijava zbog gradnje bez dozvole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski su policajci proveli kriminalisticko istraživanje nad više osoba i dva trgovacka društva zbog protupravne gradnje. Naime, policija osnovano sumnja da je jedna gradevinska tvrtka iz Umaga u listopadu 2010. pocela graditi stambeno-poslovni objekt u vlasništvu privatnog investitora, 32-godišnjaka iz Plovanije, i suinvestitora, 63-godišnjeg talijanskog državljanina, i to prije nego što im je izdana gradevinska dozvola.

Protiv 32-godišnjaka, 63-godišnjaka, gradevinske tvrtke i 50-godišnjaka s podrucja Umaga, kao odgovorne osobe u navedenoj tvrtki, slijedi kaznena prijava zbog protupravne gradnje.

Policija osnovano sumnja i da je u bespravnom izvodenju radova sudjelovao 54-godišnji nadzorni inženjer s podrucja Poreca, koji je u tri navrata dolazio i nadzirao gradnju iako je znao da nema rješenje o uvjetima gradenja.

Policija ce i protiv njega i njegovog trgovackog društva iz Poreca podnijeti kaznenu prijavu zbog protupravne gradnje.

Istražitelji su takoder utvrdili da su 50-godišnjak, kao izvodac radova, i 54-godišnjak kao nadzorni inženjer, obojica kao odgovorne osobe u svojim tvrtkama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi iskoristili svoj položaj tako što su od investitora, znajuci da nisu ispunjeni uvjeti gradnje, naplatili više tisuca eura.


Podijeli: Facebook Twiter