Kaznena prijava protiv Horvatincica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je protiv zagrebackog poduzetnika Tomislava Horvatincica podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesrece u kojoj je poginuo bracni par iz Italije, a istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku sinoc mu je odredio 48-satni pritvor.

Po rijecima glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor, tijekom sljedeca dva dana prikupljat ce se se dodatni dokazi nakon cega ce istražni sudac odluciti hoce li zagrebackog poduzetnika pustiti na slobodu ili ce mu produžiti pritvor zbog mogucnosti utjecanja na istragu i svjedoke.

Od kapetana šibenske Lucke kapetanije Šibenik i predstavnika Istražnog povjerenstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Borisa Seljanovskog doznaje se da Horvatincic nece biti ispitan pred tim povjerenstvom jer je policijskom istragom utvrdena osnovana sumnja da je skrivio nesrecu pa to djelo više nije klasificirano kao prekršaj kojim bi se bavilo istražno povjerenstvo.

Povjerenstvo mora utvrditi zašto je i u kojim okolnostima došlo do nesrece, pojašnjava Seljanovski.

Istražno povjerenstvo koje je osnovao ministar mora Božidar Kalmeta, a koje je zaduženo za utvrdivanje uzroka pomorske nesrece kod Primoštena i pogibije dvoje talijanskih turista, glavnog aktera Tomislava Horvatincica nece ni saslušati. Potvrdio nam je to nacelnik Službe sigurnosti pomorskog prometa u ovom ministarstvu Lukša Cicovacki, objasnivši da rad 'Kalmetine komisije' nema smisla nakon što je Državno odvjetništvo protiv Horvatincica podnijela kaznenu prijavu.


Podijeli: Facebook Twiter