Kaznena prijava ocu zbog napijanja bebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kriminalistickim istraživanjem nad 45-godišnjim Puljaninom Robertom Z., ocem jednoipolgodišnjeg djecaka kojemu je u nedjelju na pulskim Giardinima davao da pije pivo, pulska policija je utvrdila da je pocinio kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta.

Policija se u slucaj opijanja bebe ukljucila nakon objave snimka na kojem je vidljivo da jedan od trojice muškaraca djecacicu daje da pije tekucinu iz dvolitrene boce piva. Utvrdeno je da je to bio upravo njegov otac i da je u boci doista bilo pivo.

Od Marina Fola, ravnatelja pulskog Centra za socijalni rad, doznajemo da je oformljen obiteljski tim koji ce sukladno Obiteljskom zakonu poduzimati sve mjere u interesu dobrobiti djeteta.

- Djecak je zbrinut, a socijalna radnica zadužena je da prati stanje u obitelji koju ce redovito posjecivati jer je vec bila u tretmanu centra. Mjere kojima Centar raspolaže su upozorenje roditeljima i pojacani nadzor obitelji, a ako se time ništa ne postigne problem se u konacnici rješava sudskim putem, kazao je Folo.


Podijeli: Facebook Twiter