Kaznena prijava djelatnicama Centra za soc. skrb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavonsko-brodska policija dovršila je kriminalističku istragu o tragičnom slučaju smrti tromjesečne bebe, 27. prosinca 2012., kao i sumnje na zlostavljanje i zanemarivanje njene dvije i pol godine starije sestre, te je podignula kaznenu prijavu protiv četiri djelatnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske doznaje se da su četiri djelatnice Centra, u dobi od 42 do 52 godine, od lipnja 2011. do 27. prosinca 2012. godine "počinile kazneno djelo neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta", te su protiv njih podnijete kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Četiri sada već bivše djelatnice Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod su još 1. veljače dobile izvanredne otkaze zbog propusta u radu. Centar je djelatnicima dao otkaze nakon nalaza inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je uočila teške propuste u radu počinjene prema djeci.

U vezi s tragičnim slučajem smrti tromjesečne bebe policija je već ranije podnijela kaznenu prijavu protiv oca preminule bebe.

Tromjesečna beba dovezena je mrtva u jutarnjim satima 27. prosinca prošle godine u slavonskobrodsku Opću bolnicu. Nakon što je u bolnicu došao otac djevojčice i, prema izjavama bolničkog osoblja, radio probleme, pozvana je policija koja ga je privela. Policija je u podstanarskom stanu, gdje je ta obitelj živjela, zatekla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu, koja je prevezena na Odjel pedijatrije. Treće dijete, koje je također živjelo u istom domaćinstvu, smješteno je kod udomitelja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter